ŠIUOLAIKINĖ LIETUVIŠKA VIRTUVĖ, KAS TAI? + FILMO PERŽIŪRA
Evaldas Žaliukas
SAUSIS 2023
APIE MOKYMUS
Šiuolaikinė lietuviška virtuvė, kas tai yra? Kaip formavosi šiandieniniai valgymo įpročiai, kokie istoriniai įvykiai tai lėmė. Ar tik cepelinai reprezentuoja lietuvių virtuvę. Koks mūsų gastronominis identitetas ir kur link einame ir kas yra „Šiuolaikinė lietuviška virtuvė“? Visą tai ir daugiau, bandysime aptarti susitikimo metu.
Po šefo Evaldo Žaliuko paskaitos kviesime jus žiūrėti filmą: „Ties virimo riba“.
Apie filmą: Intensyviausias metų vakaras viename „karščiausių“ Londono restoranų. Charizmatiškas ir reiklus šefas Endis Džounsas vaikšto peilio ašmenimis. Kelios iš eilės asmeninės ir profesinės krizės gali sugriauti viską, ką jis pasiekė sunkiu darbu. Restoranas beveik perpildytas, o netikėtas higienos inspekcijos vizitas dar labiau sustiprina įtampą virtuvės komandoje. Džounsas kaip įmanydamas malšina tarp komandos ir vadybininkų stiprėjančią įtampą, kartu bandydamas tenkinti absurdiškus klientų reikalavimus.
Apdovanojimai: Geriausia antro plano aktorė, geriausias operatoriaus darbas, Britų nepriklausomo kino apdovanojimai, 2021 m.
PROGRAMA
Evaldas Žaliukas – virtuvės šefas, baigęs vieną seniausių pasaulyje virėjų mokyklų ,,Westminster Kingsway College“ koledžą Londone. Dirbo ir sėmėsi patirties žymiuose Londono restoranuose. Aktyviai kovoja už sveiką maitinimą darželinukams, mokiniams, ligoniams. Veda mokymus, seminarus virėjams. Kulinarinių knygų “Didžioji lietuvių valgių knyga” ir “Šiuolaikinė lietuvių virtuvė tradicijos ir dabartis” bendraautorius. Projekto ir knygos „52 kartai” dalyvis, bendraautorius. Knygos „Baltic Chefs Cookbook“ bendraautorius. Kulinarinių straipsnių autorius, lektorius, mentorius, poetas, rašytojas, keliautojas, lietuviško maisto ir gastronomijos istorijos tyrinėtojas. 2013 metais atstovavo Lietuvą, viename didžiausių kulinarinių festivalių „Taste of London“. Tarptautinės šefų asociacijos „AREGALA“, AREGALA LITHUANIA vice prezidentas ir oficialus direktorius “Šefai be sienų” Baltijos šalims. Pasaulinės asociacijos „Chefs Sans Frontieres“ ( CSF – šefai be sienų) Ambasadorius Lietuvai. Gastronominio performanso „Maisto misterija“ autorius.
ĮSIGYTI BILIETĄ
ĮSIGYTI BILIETĄ
Lektoriai

Evaldas Žaliukas
Virtuvės šefas, baigęs vieną seniausių pasaulyje virėjų mokyklų ,,Westminster Kingsway College“ koledžą Londone. Dirbo ir sėmėsi patirties žymiuose Londono restoranuose.
Bendruomenė





